Ga terug
+ servings

Doperwtensoep met kokosmelk uit Thermomix

Doperwtensoep met kokosmelk bereid in een Thermomix
Totale tijd30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 5 personen
Calorieën: 348kcal

Ingrediënten

  • 800 gram diepvrieserwten
  • 1 ui
  • 350 ml kokosmelk
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 bosje basilicum
  • sap van 1 citroen
  • 1 koffielepel arachideolie, of andere olie
  • olijfolie
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Doe de gepelde en in grove stukken gesneden ui in de Thermomix.
    Stel TM in: 7 sec / snelheid 7
  • Schraap de uien naar beneden en doe er dan de arachideolie bij.
    Stel TM in: 3+ minuten / 100 °/ snelheid 1
  • Doe de doperwten, samen met de kokosmelk en de bouillon in de mengbeker. Mix nu een eerste keer.
    Stel TM in: 20 seconden / snelheid 5
    Laat dan koken
    Stel TM in: 10+ minuten / 100° / snelheid 1,5
  • Voeg nu het grootste deel van de basilicum toe met steeltjes en al, samen met het citroensap.
  • Pureer de soep totdat ze super glad is.
    Stel TM in: 2 minuten / snelheid 10
  • Kruid de soep naar smaak met zout en vers gemalen peper. Schep de soep in de borden en werk ze af met enkele blaadjes apart gehouden basilicum, een sprenkeltje olijfolie en een draai van de pepermolen.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 348kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 17g | Vet: 17g
5 van 3 stemmen