Ga terug
+ servings

Pasta met doperwtjes en saffraan

Pasta met verse doperwtjes en saffraan
Totale tijd15 minuten
Gang: Pasta
Keuken: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 706kcal

Ingrediënten

  • 500 gram pasta farfelle of spirelli
  • 500 gram verse erwtjes
  • 2 sjalotten
  • 33 gram amandelnoten, gehakt
  • 33 gram hazelnoten, gehakt
  • 33 gram pijnboompitten, gehakt
  • 250 ml sojaroom
  • 20 gram olijfolie
  • 3 takjes marjolein
  • 1 portie saffraan
  • peper en zout
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

  • Breng water aan de kook. Doe zout in het water wanneer het water kookt. Roer even dooreen en doe dan ook de erwtjes in het water. Kook de erwtjes ongeveer 7 minuten. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water om hun mooie, groene kleur te behouden.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Stoof de sjalotjes in de olijfolie en voeg de marjolein en saffraan toe. Voeg na enkel minuten de doperwtjes toe.
  • Giet de sojaroom erbij. Doe ook de nootjes erbij. Doe ook enkel eetlepels kookvocht van de pasta bij de saus en laat even inkoken.
  • Verdeel de pasta en de saus over de borden en werk af met wat Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 706kcal | Koolhydraten: 100g | Eiwit: 56g | Vet: 43g
5 van 1 stem