Verwarm de oven voor op 160°C .
Smelt de boter in een steelpannetje.
Doe de boter in een ruime kom en voeg er de suiker en de vanillesuiker aan toe. Mix tot de suiker is opgelost. Klop er dan een voor een de eieren door en mix tot het mengsel wit ziet.
Zeef het meel en een snufje zout boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen). Schep de helft van het beslag in een andere kom.
Doe de chocolade met een klein beetje water in een kommetje en verwarm in de microgolf tot de chocolade gesmolten is. Roer de chocolade glad.
Meng de chocolade goed met het beslag in één van de twee kommen.
Schep het beslag zonder chocolade op het bruine beslag. Schep de twee kleuren beslag heel kort door elkaar zodat je de twee kleuren goed blijft zien.
Schep het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Haal uit de vorm en laat rusten op een rooster tot de cake afgekoeld is. (Verlies gedurende die tijd de cake niet uit het oog)