Doe de vlinder in de kom van de Thermomix en doe er de eidooiers, de boter, het citroensap en het water in. Breng op smaak met 2 snufjes fijn zout en 1 snufje peper. Stel TM: 4 minuten + / 70 graden / snelheid 3 .
Doe ondertussen het eiwit met een snufje zout in een propere kom. Klop met de elektrische mixer op de hoogste stand. Op een gegeven moment zie je het eiwit in volume toenemen en steeds witter en schuimiger worden. Wanneer het eruit ziet als sneeuw, moet je even stoppen met mixen. Houd je kom iets schuin, als het eiwitmengsel nog van zijn plaats beweegt moet je nog even verder mixen. Pas op dat je niet te lang mixt, dan wordt alles op een gegeven moment weer vloeibaar!
Giet nu ook het opgeklopt eiwit in de Thermomix kom. Stel TM: 45 seconden / snelheid 3 .
Je kunt de saus invriezen door hem in een ijsblokjesvorm te gieten. Om te ontdooien, doe je de ijsblokjes in de Thermomix kom en verwarm je ze 5+ minuten op 60°, snelheid 3. Dus nog 5 minuten laten draaien NADAT de temperatuur van 60° bereikt werd.