Ga terug
–+ servings

Feta pannetje uit de oven

Warme feta met paprika/knoflook en zongedroogde tomaten afgewerkt met bieslook en lente ui
Voorbereidingstijd13 minuten
Passieve tijd17 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Antipasto, Voorgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: Feta, Ovenschotel
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gram feta
  • 3 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 0,5 gele paprika, geschild en in ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 stengels bieslook, in stukjes gesneden
  • 1 lente uitje, in ringetjes gesneden
  • 5 zwarte olijven, in de lengte in twee gesneden
  • zwarte peper
  • grof zout
  • oregano
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de feta in een vuurvast kommetje.
  • Verdeel er de zongedroogde tomaten over, doe ook de schijfjes paprika erbij.
  • Verdeel de knoflook over het schoteltje, net als de bieslook, de lente ui en de olijven.
  • Kruid af met zwarte peper, grof zout en een beetje oregano en paprikapoeder.

Afwerking

    In een oven met grill

    • Besprenkel alles met olijfolie en plaats het schoteltje 15 minuten in voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden.
    • Zet tenslotte op einde nog 2 minuten onder de grill.

    In een houtoven

    • Besprenkel alles met olijfolie en plaats het schoteltje 5 minuten in de houtoven op 250+ graden.

    Uitrusting

    Oven met grill
    Houtoven
    4 van 6 stemmen