Ga terug
+ servings

Kip Moambe uit slowcooker

Kip Moambe uit slowcooker
Passieve Tijd4 uur
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: Kip, slowcooker
Porties: 4 personen
Calorieën: 904kcal

Ingrediënten

  • 1,2 kg kippenonderbouten

Voor de kip Moambe

  • 300 gram palmnotensaus voor moambe uit blik
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipepertje
  • arachideolie

Voor de saka-saka

  • boter
  • 2 sjalotten
  • 200 gram saka-saka, (maniokbladeren)
  • peper en zout

Instructies

Voor de kip Moambe

  • Snipper de ui, de look en het pepertje. Laat de saka-saka uitlekken.
  • Laat de kippenonderbouten kleuren in hete arachideolie. Doe dit eventueel in meerdere keren. Doe ze dan in de slowcooker.
  • Zet het vuur lager en doe er de gesnipperde uien, look en het pepertje bij. Laat de uien glazig worden en doe er dan de palmnotensaus bij. Laat een 10 tal minuten verder garen. Giet nu over in de slowcooker.
    Laat 4 uren stoven op Low

Voor de saka-saka

  • Laat de saka-saka uitlekken. Stoof dan de gesnipperde sjalotten aan in boter en doe er de goed uitgelekte saka-saka bij. Laat goed doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Wie geen saka-saka vindt kan die vervangen door spinazie.

Afwerking

  • Serveer de kip met de saus met de saka-saka en met rijst en bakbananen.

Uitrusting

Notities

Serveer met witte rijst en gebakken bakbananen. 

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 904kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 59g | Vet: 66g
4 van 7 stemmen