Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook
Laat 45 minuten op laag vuur pruttelen. Kook eventueel wat langer tot de mosterdzaadjes een beetje opgezwollen en zacht zijn.
Ingelegde mosterdzaadjes blijven tot wel twee maanden goed in de koelkast.
Voor de saus
Klop de zure room en de slagroom samen in een kom.
Voeg dan het zout en het limoensap toe, en klop opnieuw.
Dek de kom af en laat het mengsel minimaal 2 uur, liefst een nacht, op kamertemperatuur staan. Het zal mooi dikker worden. Gebruik het meteen, of doe het over in een pot en bewaar het in de koelkast tot gebruik.
Voor de venkel
Snij iedere knol venkel in twee. Neem de helften venkel en leg ze op een vierkant stuk aluminiumfolie.
Besprenkel ze met wat olijfolie, de rozemarijn en zout.
Vouw de folie dicht en leg het pakketje op de barbecue tegen de rand van de barbecue aan de minst warme kant (of in de oven aan 180°).
Laat ze ongeveer 30 minuten liggen tot je er makkelijk een tandenstoker doorheen kan steken.
Pak de venkelhelften uit en gril ze nog even om en om boven de hitte.
Laat afkoelen, snij in plakjes en doe ze tot gebruik in een gesloten doosje in de koelkast.
Afwerking
Rooster de sneetjes ciabatta op een grillplan of op de bbq.
Doe wat saus op ieder sneetje.
Doe wat venkel op de saus.
Doe de mosterdzaadjes op de venkel.
Doe twee sneetjes ciabatta op een bordje en garneer met een takje dille.
Uitrusting
Kamado
grillpan
Notities
De mosterdzaadjes, de crema en de venkel kunnen het best een dag op voorhand gemaakt worden.