Ga terug
+ servings

Gegrilde steak

Gegrilde steak bereid in een grillpan
Voorbereidingstijd4 uur
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd4 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: grill, steak
Porties: 4 personen
Calorieën: 251kcal

Ingrediënten

  • 4 steaks, bij voorkeur Angus beef
  • peper, zout
  • olijfolie
  • citroensap optioneel

Instructies

  • Haal het vlees minstens anderhalf uur van te voren en bij voorkeur vier uur op voorhand uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Strooi wat zout over de steaks.
  • Zet de pan op een zo hoog mogelijk vuur en laat minstens 10 uur opwarmen.
  • Droog de steaks af en bestrijk met wat olijfolie
  • Leg de steaks in de grillpan. Laat gedurende 1 minuut bakken zonder het vlees te verplaatsen.
  • Draai het vlees om en laat 1 minuut bakken.
  • Draai het vlees om, draai 90 graden en laat opnieuw 1 minuut bakken.
  • Draai het vlees om en grill nog 1 minuut.
  • Haal nu het vlees uit de pan en wikkel het gedurende minstens 5 minuten in aluminiumfolie. Haal het vlees uit de folie en bestrooi met peper, eventueel wat extra zout, olijfolie en wat citroen naar eigen smaak.

Uitrusting

grillpan

Notities

Tip: Meng het zout, bij voorkeur Maldon, waarmee je steaks na het rusten en net voor het opdienen bestrooit met een paar druppels olijfolie. Door het microscopisch dunne laagje om de korrels lossen ze niet op in contact met vlees. Bij het eten geeft dat een heel licht krokantje dat de smaakpapillen prikkelt!

Voedingswaarden per Portie

Serving: 100gram | Calorieën: 251kcal | Koolhydraten: 8.9g | Eiwit: 19g | Vet: 20g
5 van 4 stemmen