Ga terug
–+ servings

Mosselen op Goaanse wijze

Mosselen bereid op zijn Indiaas
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Mosselen
Porties: 6 Personen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2,5 cm verse gember, geschild en grof gehakt
  • 8 teentjes knoflook, gepeld
  • 350 ml water
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 200 gram uien, gepeld en gesnipperd
  • 1 verse hete groene chilipeper, in fijne rondjes gesneden
  • 0,5 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 55 gram gedroogde, niet-gezoet kokosnootpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • currypoeder

Instructies

VOORBEREIDING

  • Was en schrob de mosselen goed, verwijder de baarden die er vaak aan vastzitten. Gooi de schelpen die open zijn weg.
  • Doe de gember en de knoflook in de kom van een elektrische blender of keukenmachine. Voeg 110 ml water toe en mix tot een gladde massa.
  • Verhit de olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Wanneer de olie heet is, doe je de uien in de pan en braadt tot ze doorschijnend worden. Doe nu de pasta uit de blender, de groene pepers, de kurkuma en de komijn ook in de pan. Roer en bak gedurende een minuut.
  • Voeg de kokosnoot, het zout en 225 ml water toe. Breng aan de kook.

AFWERKING

  • Voeg de mosselen toe. Meng goed en breng aan de kook. Dek goed af. Zet het vuur iets lager en laat de mosselen 6-10 minuten stomen of tot ze opengaan.
  • Schep de mosselen en de saus uit over diepe borden. Strooi wat currypoeder in het bord ter versiering.

Notities

Voor wie een (halve) verse kokosnoot wil gebruiken ipv poeder kan als volgt te werk gaan: Breek de kokosnoot en verwijder de harde schil. Verwijder ook de bruine pel met een dunschiller. Rasp nu de witte deeltjes of mix in een keukenmachine. Gebruik de helft in dit recept; de overige helft kun je invriezen.
5 van 9 stemmen