Ga terug
–+ servings

Zwaardvis Piccata

Zwaardvis Piccata
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: piccata, zwaardvis
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zwaardvissteaks
  • zout en peper
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 9 eetlepels boter
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 0,5 citroen; het sap ervan
  • 2 stukjes citroen voor garnering
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 takjes peterselie voor de garnering

Instructies

  • Kruid de zwaardvis zachtjes maar gelijkmatig aan beide kanten met zout en peper.
  • Wentel de vis in de bloem en dep overtollig meel weg.
  • Verhit in een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met antiaanbaklaag de druivenpitolie tot hij net rookt op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels van de boter toe tot die gesmolten en bubbelend is, ongeveer 30 seconden.
  • Leg de zwaardvis in de pan en bak hem, terwijl u hem een keer omdraait, aan beide kanten bruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Werk indien nodig in batches om overbevolking van de pan te voorkomen.
  • Leg de zwaardvis op een warm bord en verwijder overtollig vet uit de sauteerpan.
  • Laat, terwijl de pan nog heet is, 1 eetlepel boter smelten, fruit de sjalotten aan en bak ze tot ze zacht en gaar zijn, maar zorg ervoor dat ze niet bruin worden. Ongeveer 30 seconden.
  • Blus de pan af met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de kappertjes en het citroensap toe, en laat 1 minuut koken.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de resterende 6 eetlepels boter toe, 1 eetlepel per keer, terwijl u de pan voortdurend omroert om de boter te emulgeren.
  • Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak.
  • Schep de saus over de vis en garneer met een citroenschijfje en een takje peterselie.

Uitrusting

5 van 5 stemmen