Zes hittebestendige vormpjes met een inhoud van 100 ml dun met boter bestrijken en met geraspte kokos bestrooien. De vormpjes heen en weer draaien zodat ook de randen met geraspte kokos bedekt worden.
Conventionele oven instellen op 150 ° of hete-luchtoven instellen op 120 °C.
De eieren in een kom loskloppen, de suiker en de limoenrasp toevoegen en alles samen luchtig kloppen. De kokosmelk, het zout en de rum toevoegen en nogmaals goed doorkloppen. Het mengsel voorzichtig in de vormpjes scheppen zodat de geraspte kokos op zijn plaats blijft.
De gevulde potjes in een braadslede doen. De braadslede in het midden van de oven schuiven. In de braadslede een laagje van 2-3 cm heet water gieten (de vormpjes moeten tot halverwege de hoogte in het water staan). De flan heeft ca. 1 uur nodig om te stollen. Mocht er te veel water verdampen, dan kan er tussentijds nog wat in de braadslede worden gegoten. Mocht het water in de braadslede te heftig koken, dan moet er wat koud water bijgegoten worden.
Wanneer de flans klaar zijn, plaats die in de koelkast tot ze afgekoeld zijn.
De saus kan nu meteen worden gemaakt, of terwijl de flan afkoelt. In beide gevallen de ananas in een zeef laten uitlekken en het sap opvangen. De stukjes ananas met 2-3 el van het sap, de suiker en het limoensap pureren.
De afgekoelde vormpjes even in een bodem met heet water plaatsen en vervolgens met een mes de inhoud van de rand losmaken met een mes. Dan de flans op bordjes storten. Met de saus en de munt garneren. Kaneel op de borden strooien.