Ga terug
+ servings

Kip Tikka Masala

Een bereiding van Chicken tikka masala naar een recept van Skinnymixers.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, Tikka Masala
Porties: 6 personen
Calorieën: 558kcal

Ingrediënten

  • 75 gram olijfolie
  • 300 gram ui, in kleine stukjes gesneden
  • 175 gram water
  • 2 rode chilipepers, ontpit, in kleine stukjes gehakt
  • 5 teentjes knoflook, gepeld en in kleine stukjes gesneden
  • 30 gram verse gember, gepeld en geraspt
  • 30 gram appelciderazijn
  • 1,5 theelepels kaneel
  • 4 hele kruidnagels
  • 1 theelepel kardemom
  • 2 stukjes steranijs
  • 600 gram gehakte tomaten uit blik
  • 1,5 theelepel zout
  • 0,75 theelepel chilivlokken, optioneel
  • 1,5 theelepel kurkuma poeder
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 3 eetlepels curry poeder
  • 1200 gram kippendijen of kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 rode paprikas, zaden verwijderd, middelgrote dobbelstenen
  • 200 gram (culinaire) room

Instructies

  • Doe de olie in een pan met dikke bodem en verwarm. Doe dan de ui erbij en bak tot de uien bruin zien. Dit duurt ongeveer een kwartier.
  • Voeg de chili, gember, knoflook, appelciderazijn en het water toe aan de uien.
    Bak gedurende 5 minuten.
  • Voeg kaneel, kruidnagel, kardemom, steranijs, tomaat in blik, zout, chili indien gebruikt, kurkuma , garam masala en kerriepoeder toe.
    Bak gedurende 20 minuten.
  • Voeg kipfilet en in blokjes gesneden paprika toe.
    Bak gedurende 15 minuten.
  • Voeg room toe.
    Bak gedurende 3 minuten.

Uitrusting

Creuset
Maatlepels
rasp voor gember en limoen

Notities

In dit gerecht kunnen de chilivlokken weg gelaten worden indien het minder pikant moet zijn. De room kan vervangen worden door culinaire room of youghurt voor wie het nog iets gezonders wil.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 558kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 42g | Vet: 39g
5 van 7 stemmen