Ga terug
+ servings

Mosselen met ’nduja

Mosselen met pikante worstsalami
Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Mosselen, Nduja
Porties: 2 personen
Calorieën: 681kcal

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 60 gram ’nduja
  • 100 gram pancetta
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt,
  • 5 gele kerstomaten, in tweeën gesneden
  • 250 ml droge witte wijn
  • 125 gram zure room
  • 3 takjes verse bladpeterselie, grof gesneden

Instructies

  • Borstel de mosselen onder de koude kraan af in een vergiet. Gooi beschadigde en open exemplaren weg.
  • Snijd de pancetta in fijne reepjes. Haal de ’nduja met twee vorken uit elkaar. Verhit de olie op matig vuur in een grote pan. Roerbak de ’nduja en pancetta ongeveer 4 minuten (tot de pancetta knapperig is).
  • Haal het vlees uit de pan en bak nu de ui ongeveer 2 minuten. Doe nu ook de knoflook in de pan en roer goed. Bak nog één minuutje.
  • Roer de wijn erdoor en breng het mengsel aan de kook. Kook nu zonder deksel tot het vocht voor meer dan de helft ingekookt is. Roer af en toe.
  • Doe nu de zure room, de tomaten en het vlees in de pan. Roer nu ook de mosselen erdoor. Laat de mosselen 5 minuten koken met het deksel op de pan en schud de pan af en toe. ­Controleer na 5 min of de mosselen open zijn. Doe het deksel weer op de pan en kook 1 min tot ze allemaal open zijn.
  • Haal de pan van het vuur. Roer de bladpeterselie door de mosselen en verdeel over de borden.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 681kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 17g | Vet: 50g
4.50 van 4 stemmen