Ga terug
–+ servings

Kip met Paneer en Berbere kruiden

Kip met Paneer en Berbere kruiden
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke scheut arachideolie
  • 100 gram ajuinen
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Berbere kruiden, aangepast naar eigen smaak
  • 800 gram kipfilets
  • zout
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram paneer
  • 4 el yoghurt
  • enkele takjes koriander

Instructies

  • Pel en snipper de uien. Pel de knoflook, versnipper de teentjes en plet ze met een mes.
  • Verwarm de helft van de olie in een kookpot. Doe er de uien in en stoof ze bijna gaar. Doe er de knoflook bij en stoof nog even verder.
  • Snij ondertussen de kippenfilets in blokjes. Verwarm de overige helft van de olie in een pan. Doe de kippenfilet in de olie, doe wat zout erbij en bak aan.
  • Wanneer de uien mooi bruin zijn, doe de berbere kruiden bij de gestoofde uien. Doe er de ook de tomatenblokjes bij. Voeg er ook de gebakken kippenblokjes aan toe.
  • Doe ook de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat nog een tiental minuutjes rustig pruttelen op een zacht vuur.
  • Doe eventueel nog wat olie in de pan waarin de kippenblokjes gebakken werden. Snijd de paneer in blokjes en bak ze in de olie. Haal ze uit de pan doe ze dan in de kookpot met de ui en kip.
  • Laat nog even garen en dien dan op. Garneer de borden met een lepel youghurt en voeg er ook eventueel wat koriander aan toe.
5 van 3 stemmen