Ga terug
+ servings

Citroenijs

citroenijs op basis van citroencrème
Rusttijd1 dag
Totale tijd1 dag 30 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Citroencreme, Lemon Curd
Porties: 8 personen
Calorieën: 497kcal

Ingrediënten

Voor de citroencrème

  • 200 ml citroensap
  • 250 gram boter
  • 2 keer de zeste van één citroen
  • 8 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • citroenschil, facultatief
  • muntblaadjes, facultatief

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de ingrediënten (uitgezonderd de slagroom) in een pan.
  • Verwarm al roerend tot de crème gebonden is. Dit gebeurt aan 70 graden. Laat zeker niet koken!!
  • Dan de vloeistof zeven, laten afkoelen en verschillende keren doorroeren op ijsblokken tot ze koud is.
  • Dan de room stijf kloppen en door de afgekoelde massa werken.
  • Plaats nu 24 uur in de koelkast

Afwerking

  • Doe het mengsel in een ijsmachine en draai af.
  • Verdeel het ijs over de schaaltjes en garneer eventueel met citroenschil en muntblaadjes. Wat over is doe je in een afsluitbare doos en plaats je in de diepvries.

Uitrusting

Ijsmachine

Notities

 

 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 497kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 6g | Vet: 34g
5 van 2 stemmen