Ga terug
+ servings

Sinaasappelpunch

Recept voor Sinaasappelpunch
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Duits
Trefwoord: Punch
Porties: 4 glazen
Calorieën: 107kcal

Ingrediënten

  • 350 ml zwarte thee
  • 350 ml sap van bloedappelsienen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 schil van een citroen
  • 1 eetlepel suiker (of honing)
  • 2 eetlepels appelsienlikeur
  • 1 eetlepel witte rum

Instructies

  • Laat de thee trekken met de kruidnagels, kaneel, citroenschil en suiker. Zeef de thee wanneer deze voldoende getrokken is.
  • Doe de thee in een pannetje waaraan je het sinaasappelsap, de likeur en de rum toevoegt. Verwarm nu en giet in tassen.

Notities

Je kunt deze punch ook bewaren tot gebruik in de koelkast. Giet de punch dan over in een af te sluiten fles. Goed schudden voor gebruik.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 20cl | Calorieën: 107kcal | Koolhydraten: 17g | Suiker: 7g
5 van 4 stemmen