Ga terug
+ servings

Oosterse Tartaar

Tartaar van Rundsvlees met Gember, Wasabisaus en Gemarineerde eierdooier
Bereidingstijd30 minuten
Rusttijd8 uur
Totale tijd8 uur 30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: Modernistisch, Rundvlees, Tartaar
Porties: 4 personen
Calorieën: 312kcal

Ingrediënten

Voor de tartaar:

  • 300 gram rundvleesfilet
  • 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels sesamolie
  • zout

Voor de gemarineerde dooiers

  • 4 kleine eierdooiers
  • 200 ml sojasaus
  • 50 ml saké
  • 50 gram suiker

Voor de saus

  • 100 gram roomkaas
  • 8 gram wasabipasta
  • 1 eetlepel verse room

Voor de garnering:

  • 3 eetlepels zwarte sesamzaadjes
  • 4 bieslookstengels

Instructies

Voor de eierdooiers

  • Meng de sojasaus met de saké en de suiker. Voeg de eierdooiers toe, dek af, doe in de koelkast en laat 8 uur marineren.
    200 ml sojasaus, 50 ml saké, 50 gram suiker, 4 kleine eierdooiers

Voor de tartaar

  • Schil en rasp de gember. Doe de gember in de olie en maak deze warm. Doe dan het vuur uit, laat afkoelen en zeef de olie door een zeef. Druk de gember goed aan om al het sap eruit te halen.
    300 gram rundvleesfilet, 3 cm verse gember, 3 eetlepels sesamolie
  • Snijd het vlees fijn met een mes. Doe dan de gekruide olie en een snufje zout erbij.

Voor de saus

  • Meng de kaas met de wasabi en de room.
    100 gram roomkaas, 8 gram wasabipasta, 1 eetlepel verse room

Voor de afwerking

  • Rooster de sesam in een pan met antiaanbaklaag tot hij zijn aroma begint af te geven.
    3 eetlepels zwarte sesamzaadjes

Dresseer de borden

  • Schik de saus op 4 borden en rol deze uit met een spatel met gekartelde rand.
  • Vet 4 rechthoekige vormpjes aan de binnenkant licht in met olie en doe het vlees erin. Druk zachtjes aan en haal dan het vlees uit de vormpjes.
  • Bestrooi de de tartaar met de sesamzaadjes, leg er de uitgelekte dooier op, vul aan met een dot wasabi en garneer met bieslook naar smaak.
    4 bieslookstengels

Uitrusting

rechthoekige vormpje van 6x3 cm
deegspatel met gekartelde rand

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 312kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 43g | Vet: 67g
5 van 3 stemmen