Ga terug
+ servings

Tortilla

Spaanse Tortilla, met aardappelen en uien.
Bereidingstijd20 minuten
Wachttijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Antipasto, Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Spaans
Trefwoord: Tortilla
Porties: 10 personen
Calorieën: 154kcal

Ingrediënten

  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 200 ml olijfolie extra vierge
  • 6 scharreleieren
  • 0,5 theelepel zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes. Dit gaat het best met een mandoline.
  • Snij de uien in dunne halve ringen.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de aardappelen gedurende ongeveer 8 minuten. Schep af en toe om, hou de aardappelen heel.
  • Haal de aardappelen uit de olie. Dit kan het best door het geheel door een vergiet te gieten.
  • Doe de olie dan (eventueel) terug in de pan en bek nu de uien aan tot ze zacht zijn, opnieuw gedurende ongeveer 8 minuten. Doe dan de uien bij de aardappelen.
  • Klop de eieren los in een ruime kom en breng op smaak met peper en het zout. Schep het aardappel-ui mengsel erdoor en laat 10 min. rusten.
  • Verhit 2 eetlepels van de opgevangen olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het tortilla mengsel in de pan. Ga na 1 minuut met een spatel langs de rand van de pan om de tortilla los te maken. Keer de tortilla na 5 minuten om met behulp van een bord: schuif de tortilla uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer alles vlug om, nu ligt de ongebakken kant onderop. Duw de randjes nog een beetje aan met de spatel. Gaar nog enkele minuten.
  • Schuif de tortilla op een bord en laat 10 minuten rusten alvorens in ongeveer 10 puntjes te snijden.

Uitrusting

Mandoline

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1puntje | Calorieën: 154kcal | Koolhydraten: 9.7g | Eiwit: 5.7g | Vet: 9.5g
5 van 7 stemmen