Ga terug
+ servings

Milde Curry van Rundsgehakt

Milde Curry van Rundsgehakt
Voorbereidingstijd30 minuten
Tijd in Slowcooker3 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry
Porties: 6 personen
Calorieën: 326kcal

Ingrediënten

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 4 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 4 theelepels geraspte verse gemberwortel
  • 900 gram gehakt rundvlees
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • 400 ml water
  • 70 gram tomatenpuree
  • Zout
  • 300 gram ontdooide diepvrieserwten, optioneel
  • 150 ml room, optioneel

Instructies

  • Verhit de olie in een pan. Voeg de uien, knoflook,- en de gember toe en bak een tiental minuten.
  • Voeg het rundvlees toe en bak al roerend tot het vlees niet meer roze is en alle korrels los zijn. Breng op smaak met zout.
  • Roer het kerriepoeder erdoor en bak 2 minuten. Breng over naar de slowcooker.
  • Doe nu het water en de tomatenpuree in de pan en breng aan de kook. Doe de vloeistof nu in de slowcooker. Dek af en laat 2-3 uur op Hoog koken.
  • Je kunt eventueel, 10 minuten voor het einde de ontdooide diepvrieserwten toevoegen.
  • Roer de room erdoor, indien gebruikt, proef en kruid eventueel bij. Serveer met rijst en mangochutney

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 35g | Vet: 16.5g
5 van 4 stemmen