Ga terug
+ servings

Chili con Carne van Varkensvlees

Chili con Carne van Varkensvlees
Bereidingstijd30 minuten
Tijd in Slowcooker8 uur
Totale tijd8 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Tex-Mex
Trefwoord: Chili
Porties: 8 personen
Calorieën: 606kcal

Ingrediënten

  • 2 blikken rode of kidney bonen van 400 gram
  • 900 gram varkensvlees, bij voorkeur van de schouder in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 60 ml olijfolie
  • 700 gemalen rundvlees
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 jalapeño pepers, ontpit en fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 0,5 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels (ongezoet) cacaopoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1200 gram in blokjes gesneden tomaten uit blik
  • 250 ml kippenbouillon
  • 200 gram Emmentaler of Cheddar, geraspt
  • Zout en peper
  • Cayennepeper, naar smaak

Instructies

  • Bak het varkensvlees in een grote koekenpan in de olie, eventueel een helft tegelijk. Kruid met zout en peper. Breng het over naar de slowcooker.
  • Bak in dezelfde pan het gehakt bruin. Voeg indien nodig olie toe. Kruid met peper en zout. Doe het over in de slowcooker.
  • Bak in dezelfde pan de ui, jalapeño, knoflook, chilipoeder, cacaopoeder, paprikapoeder, komijn ongeveer 3 minuten. Voeg indien nodig olie toe. Breng het over naar de slowcooker.
  • Voeg de tomaten en de bonen (met sap) en de bouillon toe. Dek af en kook op Laag gedurende 8 uur.
  • Pas de kruiden aan en voeg naar smaak extra cayennepeper toe.
  • Bestrooi de chili voor het opdienen met de kaas

Notities

Je kunt deze chili uitstekend invriezen.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 606kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 63g | Vet: 27g
5 van 5 stemmen