1Kuipjegroenten- of kippenbouillon van Knorr bouillonketel
Olijfolie of boter
Zout naar smaak
Instructies
Kook de aardappelen in ruim water tot ze een beetje zacht zijn. Kook ze niet te gaar, anders worden ze te zacht en breken ze bij het mengen met de saus.
Rooster de pepers 1 à 2 minuten in een koekenpan of koekenpan op een matig laag vuur. Rooster ze niet te lang, anders worden ze bitter.
Verwijder het steeltje, en afhankelijk van hoe pittig u het wilt, beslist u of u de zaadjes in de pepers laat zitten of niet.
Doe de pepers met de teentjes knoflook, het sap van de limoenen en de bouillon in een blender. Mix tot een gladde massa. Breng op smaak met zout.
Giet de aardappelen af en droog ze zeer goed. Prik ze in met een vork, zodat ze meer van de marinade of kruiden opnemen.
Verhit olie of boter in een koekenpan en voeg de aardappelen toe. Bak enkele minuten en voeg de marinade uit de blender toe.
Roer alle aardappelen om en bak ze 1 tot 3 minuten op laag vuur.