Ga terug
+ servings

Dorade onder de grill

Dorade of Zeebaars bereid in een oven met grill
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: Vis
Porties: 1 persoon
Calorieën: 246kcal
Kostprijs per portie: 6 Euro

Ingrediënten

  • 1 dorade
  • 3 schijfjes citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 scheut olijfolie
  • Peper
  • zout
  • kappertjes facultatief

Instructies

Voorbereiding

  • Snijd de buik van de dorade open en haal de ingewanden eruit. Knip de rugvin, staartvin en eventuele andere vinnen met kieuwen eraf. Spoel de vis aan de binnenkant uit onder stromend water en maak de dorade vervolgens droog.
  • Bestrooi de binnenkant van de vis met peper en zout. Stop er ook de schijfjes citroen en de takjes rozemarijn in.
  • Doe de vis in een ovenschotel en overgiet met een flinke scheut olijfolie.
  • Doe ook de kerstomaatjes en eventueel de kappertjes in de ovenschaal.

Bereiding

  • Plaats de schaal gedurende 10 minuten onder de grill, bij voorkeur in combinatie met een hete oven.
  • Draai de vis om en plaats nogmaals 10 minuten onder de grill.

Uitrusting

Oven met grill

Notities

Indien je je tomaatjes iets minder gaar wenst kun je die ook pas in de ovenschaal doen nadat je de vis omgedraaid hebt en je de vis voor een tweede keer onder de grill plaatst.
 

Voedingswaarden per Portie

Serving: 250gram | Calorieën: 246kcal | Eiwit: 50g | Vet: 5g
4.19 van 11 stemmen