Ga terug
+ servings

Huisgemaakte Ginger Ale

Recept voor het zelf bereiden van een gezond bruisend drankje op basis van gember
Bereidingstijd10 minuten
Passieve tijd2 dagen 1 uur
Totale tijd2 dagen 1 uur 10 minuten
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Modernistisch
Porties: 8 glazen van 25 cl
Calorieën: 7kcal
Kostprijs per portie: 0,25 €

Ingrediënten

Voor de siroop

  • 50 gram gember geschild en geraspt
  • 60 gram suiker (kan naar smaak aangepast worden)
  • 15 cl water om de gember-suiker siroop te maken

Overige

  • 1 gram droge gist
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 liter water om uit te lengen

Instructies

  • Maak de siroop: Verwarm het water voor de siroop op het fornuis en voeg gember en suiker toe. Laat dit eventjes koken tot alle suiker opgelost is.
  • Dek het potje af en haal van het vuur af. Laat een uur trekken.
  • Giet dit mengsel vervolgens door een zeef waarbij u de rest van de vloeistof bewaart. Druk de vaste stoffen in de zeef om zoveel mogelijk siroop te krijgen. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verdeel de siroop over twee flessen van één liter en voeg er het citroensap, water en gist aan toe.
  • Sluit de fles af en schud zachtjes. Bewaar de flessen 48 uur op kamertemperatuur. Schud in die tijd af en toe met de flessen.
  • Bewaar na 48 uur de flessen in de koelkast.

Notities

De hoeveelheid suiker kan naar eigen smaak aangepast worden. Hou er wel rekening mee dat de suiker nodig is; De gist voedt zich immers met de suiker om koolzuur te produceren.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 25cl | Calorieën: 7kcal | Koolhydraten: 1.3g | Eiwit: 0.1g | Vet: 0.1g
4.19 van 27 stemmen