Ga terug
+ servings

Aspergesoep uit Thermomix

Recept voor het bereiden van aspergesoep in een thermomix.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 208kcal
Kostprijs per portie: 2 €

Ingrediënten

  • 100 gram ui
  • 40 gram boter
  • 100 gram aardappel
  • 100 gram prei
  • 0,5 kg asperges
  • 7 dl groentenbouillon
  • 100 gram room
  • Peper
  • zout

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller en snij in stukken van 1 cm. Hou de kopjes apart.
  • Snij de schillen in kleine stukjes en doe in diepvries.
  • De ui en aardappel schillen en grof snijden. De prei eveneens in stukken van 1 cm snijden.
  • Doe de ui in de mengbeker en mix:
    Stel TM in: 2 seconden / snelheid 5
    Schraap dan de ui naar beneden.
  • Boter toevoegen en dan laten draaien:
    Stel TM in: 5+ minuten / 100 graden / snelheid 1
  • Voeg dan de asperges, aardappel en prei toe en mix
    Stel TM in: 7 seconden / snelheid 5
  • Voeg nu de warme groentenbouillon toe en laat draaien
    Stel TM in: 100 graden / snelheid 2
    tot de temperatuur van de soep 100 graden bereikt heeft.
  • Doe dan de aspergekopjes in het mandje, plaatst dit in de beker en laat draaien
    Stel TM in: 5 minuten / 100 graden / snelheid 2
  • Haal dan het mandje met de aspergepunten uit de Thermomix en zet de aspergepunten apart.
  • Stel TM in: 15 minuten / 100°C / snelheid 2
  • Mix nu :
    Stel TM in: 30 seconden / verhoog de snelheid geleidelijk tot 8
  • Voeg de room toe en verwarm verder
    Stel TM in: 5+ minuten / 100 graden / snelheid 2
  • Wanneer de schillen diepgevroren zijn kun je ze mixen op snelheid 10 tot je een poeder bekomt. Voeg dit poeder nu toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout den doe ze dan soep in kommetjes. Garneer met de aspergepunten.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 35cl | Calorieën: 208kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 6g | Vet: 19g
4.17 van 6 stemmen