Ga terug
+ servings

Zalm met Broccoli en Mosterdsaus

Zalm met broccoli en mosterdsaus bereid in een thermomix
Passieve Tijd18 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 409kcal

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van 150 gram
  • 0,5 broccoli
  • 0,5 romanesco
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram witte wijn
  • 100 gram kippenbouillon
  • 100 gram melk
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram room
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Pel de ui en snij in vier. Pel het knoflookteentje.
  • Was de broccoli en romanesco en maak kleine roosjes. Leg ze klaar in de onderste varomaschaal. Zorg ervoor dat er voldoende gaatjes open blijven zodat de stoom er goed door kan.
  • Doe de ui en het knoflookteentje in de mengbeker en hak:
    Stel TM in: 5 sec / snelheid 5.
  • Spatel naar beneden en voeg de kippenbouillon, de witte wijn, de melk en de mosterd toe.
    Plaats de varomaschaal met de groenten en stoom:
    Stel TM in: 3+ min / Varoma / snelheid 1.
  • Leg de zalm in de bovenste varomaschaal en kruid de zalm met peper en zout. Plaats de schaal bovenop de broccoli en stoom verder:
    Stel TM in: 5+ min / Varoma / snelheid 1.
  • Zet de varoma opzij.
  • Voeg peper en zout, citroensap, room en maïzena toe aan de mengbeker en gaar:
    Stel TM in: 3+ min / 80 graden / snelheid 3,5.
  • Serveer de zalm met de broccoli en de mosterdsaus.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 250g | Calorieën: 409kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 38g | Vet: 24g
3.60 van 5 stemmen