Ga terug
+ servings

Uienconfituur

Recept voor het bereiden van Uienconfituur
Totale tijd50 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 10 personen
Calorieën: 70kcal
Kostprijs per portie: 0,5 €

Ingrediënten

  • 500 gram rode uien
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 15 cl rode wijn
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 Laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 scheutje citroensap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Pel de uien, verdeel in twee of vier en snij in heel fijne schijfjes.
  • Verhit de olijfolie en de boter in een kookpot en voeg de ui toe. Laat lichtjes bruinen.
  • Voeg vervolgens de tijm, de suiker, het citroensap, het laurierblad toe en kruid met peper en zout.
  • Plaats een deksel op de kookpot. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  • Voeg de balsamicoazijn en de rode wijn toe n laat nog minstens 10 minuten verder stoven, dit keer ZONDER deksel.
  • Giet in een glazen confituurpot en sluit af met een deksel. Draai het potje om en laat het zo afkoelen.

Uitrusting

Sauteuse

Voedingswaarden per Portie

Serving: 50g | Calorieën: 70kcal | Koolhydraten: 7.5g | Eiwit: 0.5g | Vet: 3g
4.67 van 6 stemmen