Uienconfituur
Recept voor het bereiden van Uienconfituur
Totale tijd50 minuten min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 10 personen
Calorieën: 70kcal
Kostprijs per portie: 0,5 €
- 500 gram rode uien
- 2 eetlepels bruine suiker
- 15 cl rode wijn
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 Laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 scheutje citroensap
- zout en peper
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels olijfolie
Pel de uien, verdeel in twee of vier en snij in heel fijne schijfjes.
Verhit de olijfolie en de boter in een kookpot en voeg de ui toe. Laat lichtjes bruinen.
Voeg vervolgens de tijm, de suiker, het citroensap, het laurierblad toe en kruid met peper en zout.
Plaats een deksel op de kookpot. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
Voeg de balsamicoazijn en de rode wijn toe n laat nog minstens 10 minuten verder stoven, dit keer ZONDER deksel.
Giet in een glazen confituurpot en sluit af met een deksel. Draai het potje om en laat het zo afkoelen.
Serving: 50g | Calorieën: 70kcal | Koolhydraten: 7.5g | Eiwit: 0.5g | Vet: 3g