Doe het water met de suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker gesmolten is.
Laat eventjes afkoelen door het pannetje bvb in een ijsbad te stoppen. Meng dan het citroensap en de 2 alcoholische dranken door het suikerwater.
Giet over in een diepvriesbakje en plaats het bakje nu in de diepvries gedurende bij voorkeur minstens 12 uur. (Aangezien er alcohol in zit zal de vloeistof nooit helemaal overgaan in een vaste toestand).
Haal de bevroren siroop uit de diepvries en doe die in de thermomix beker. Doe daar ook het ijs bij en zet de timer op 20 seconden Verhoog nu de snelheid langzaam tot 10 waarbij je na 10 secondenop 10 terecht komt. Laat dan de resterende 10 secondenop snelheid 10 draaien.
Giet over in 2 coctailglazen; Je kunt de randen voorfgaand wat nat maken en dan even op een zoutlaagje drukken zodat er op de rand van het glas een zoutlaagje komt.