Ga terug
+ servings

Rundstong in een Hogedrukpan

Recept voor Rundstong bereid in een Hogedrukpan
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 6 porties
Calorieën: 376kcal
Kostprijs per portie: 2 €

Ingrediënten

  • 1 rundstong van 1,5 tot 2 kg
  • 1 ui in twee gesneden
  • 2 grote laurierbladen

Instructies

  • Laat de rundstong 1 uur weken in koud water.
  • Breng dan over in een hogedrukpan en voeg water toe tot de tong onder staat. Breng aan de kook aan de hoogste stand.
  • Laat anderhalf tot 2 uur koken en zet dan de pan van het vuur. Laat 30 minuten afkoelen en haal dan uit de bouillon.
  • Pel de tong en snij in plakken.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorieën: 376kcal | Eiwit: 34.6g | Vet: 26.4g
3.47 van 13 stemmen