Ga terug
+ servings

Kip met Prei en Champignons

Recept voor Kip met Prei en Champignons bereid in een slowcooker
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd6 uur 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 8 personen
Calorieën: 419kcal

Ingrediënten

  • 1,6 kg kipfilet in stukjes van 3 cm gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram bacon of spek in reepjes gehakt
  • 3 witten van prei Eerst in de lengte in twee en dan in plakken van 2 cm dik gesneden
  • 500 gram champignons gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook fijn gemaakt
  • 1 eetlepel maizena
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 12,5 cl room
  • Peper

Instructies

  • Zet een pan op het vuur, verwarm en doe er de helft van de olijfolie in. Voeg de helft van de kip toe en kook tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met peper. Breng dan de kip over naar de slowcooker. Herhaal dit met de rest van de kip.
  • Verhit de rest van de olie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de bacon of spek, de prei en de knoflook toe en kook, roerend, gedurende 5 minuten of goudbruin.
  • Voeg de wijn en tijm toe in de pan en breng aan de kook. Laat de alcohol in de wijn uitkoken.
  • Breng dan ook over naar de slowcooker, samen met de bouillon.
  • Laat
    5 uur
    op
    Slow
    koken.
  • Neem een beetje van het warme kookvocht en meng er de maizena door. Voeg samen met de room en de champignons toe in de slowcooker. Roer goed door en laat nog 1 uur koken op slow. Doe eventueel het deksel eraf om te laten inkoken.

Uitrusting

Notities

Dien op met puree.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 400g | Calorieën: 419kcal | Koolhydraten: 5.9g | Eiwit: 52.3g | Vet: 19.5g
3.88 van 8 stemmen