Ga terug
+ servings

Sousvide bereide Kalfstong

Kalfstong sousvide bereid
Voorbereidingstijd2 uur 10 minuten
Passieve Tijd2 dagen 2 uur
Totale tijd2 dagen 2 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 350kcal

Ingrediënten

  • 1 Kg kalfstong
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 75 Gram boter

Instructies

  • Leg de tong in een ruime kom. Doe voldoende koud water in de kom en laat de tong 2 uur weken. Ververs op geregelde tijden het water.
  • Haal de tong uit het water en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk overal met peper en zout. Doe ze met de tijm, de laurierblaadjes en de boter in een vacuümzak en trek vacuüm.
  • Leg de gevacumeerde tong in een warmwaterbad van 70°C. Laat 48 uur sousvide garen.
  • Haal het vacuümpakket uit de warmwaterbad en snij de vacuümzak open. Haal de tong eruit en verwijder het vel. Snij in dikke plakken.

Uitrusting

Notities

Bij gebrek aan een warmwaterbad kan de rundstong in een kom met water gelegd worden, vergezeld van de kruiden. Breng het water aan de kook en kook gedurende een drietal uur.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 200g | Calorieën: 350kcal | Eiwit: 34g | Vet: 26g
3.64 van 11 stemmen