Madeirasaus
Recept voor madeirasaus bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd 2 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 37 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 111 kcal
Kostprijs per portie: 1 €
40 gram boter 5 Gram suiker (5 gr = 1 theelepel) 40 gram bloem 25 Gram tomatenpuree 500 gram kippenbouillon 100 gram Madeira-wijn 1 scheutje citroensap zout en peper
Doe de boter in de mengkom en kook.
Stel TM in: 3 min/100°/Snelheid 1 . Voeg de suiker en bloem toe aan de boter en meng.
Stel TM in: 4+ min/100°/Snelheid 1 . Voeg nu de tomatenpuree toe en meng.
Stel TM in: 1 min/100°/Snelheid 1 . Voeg de kippenbouillon toe aan en meng.
Stel TM in: 15+ min./100°/Snelheid 4 . Voeg tot slot de overige ingrediënten toe aan de mengkom en meng.
Stel TM in: 10+ min./100°/Snelheid 4 .
Deze saus roept om champignonnen. En voor een keer, en vooral om old times sake, mogen dit zelfs uit blik komen.
Voor een overzicht van alle Thermomix recepten op deze site, klik hier .
Serving: 125 g | Calorieën: 111 kcal | Koolhydraten: 6.5 g | Eiwit: 3.5 g | Vet: 8.5 g