Ga terug
+ servings

Kip Rozemarijn met Cognac Champignonnensaus

Recept voor Kip Rozemarijn met Cognac Champignonnensaus sousvide bereid
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 545kcal
Kostprijs per portie: 4 €

Ingrediënten

  • 1 tl zout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 4 kipfilets van 150 gram per stuk
  • 7 el boter
  • 4 takjes rozemarijn
  • 500 gram champignons in schijfjes gesneden
  • 1 scheutje Cognac
  • 35 cl crème fraiche
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Strooi het zout en de peper over de kippenborsten.
  • Doe de kippenborsten, 1 eetlepel boter per kippenborst en de rozemarijntakken in een voedselveilige zak en trek luchtledig. Zorg ervoor dat de kip naast elkaar staat en niet op elkaar gestapeld is. Gebruik indien nodig meerdere zakken.
  • Vul het waterbad met water. Stel de temperatuur in op 62°C.
  • Plaats de kip in het waterbad en kook sous video gedurende anderhalf tot 4 uur.
  • Maak de cognac champignonroomroomsaus door de resterende boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur te smelten. Voeg de champignons toe en bak de champignons aan tot ze mals zijn en bruin beginnen te worden. Voeg de cognac toe en laat ongeveer 1 minuut koken.
  • Roer de room erdoor, laat het vuur zakken en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Neem de kip uit het waterbad en dep droog met een papieren doek. Indien gewenst, schroei de kip in een grote koekenpan, met olie, op hoog vuur voor ongeveer 30-45 seconden per kant

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 300g | Calorieën: 545kcal | Koolhydraten: 8.1g | Eiwit: 32g | Vet: 40.6g
4.20 van 5 stemmen