20gramboter, om champignonschijfjes in aan te bakken
250gramchampignons
400gramwater
1kippenbouillonblokje
100gramroomof culinaire room
gehakte peterselie
Peper
zout
Instructies
Schil de aardappel en reinig de prei. Snij ze in grove stukken, doe in de mengbeker en hak.
Stel TM in: 5 sec / snelheid 5.
Schraap groentenmengsel naar beneden en doe de boter in de mengbeker en stoof aan. Stel TM in: 4+ min/100°/snelheid 1.
Reinig ondertussen de champignons, hou er een zestal apart en snij de overige champignons in schijfjes. De steeltjes mag je er gerust aanlaten. Voeg de schijfjes champignons toe aan de mengbeker en stoof verder:
Stel TM in: 3 min/100°/snelheid 1.
Snij ondertussen de hele champignons in schijfjes (hier de steeltjes wel verwijderen), smelt de rest van de boter in een pan en bak de schijfjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en doe ze in een bordje.
Voeg de room, het bouillonblokje en het water toe aan de soep en verwarm nog even.Stel TM in: 3+ min/ 90°/snelheid 1. .