Ga terug
+ servings

Venkelsaus met rode wijn

Recept voor het bereiden van Venkelsaus met rode wijn
Totale tijd40 minuten
Gang: Bijgerecht, Saus en Dressing
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 102kcal

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 grote venkelknol
  • 1 dl jonge chianti
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • 30 gram kalamata-olijven ontpit
  • 30 gram zwarte gaeta-olijven ontpit
  • olijfolie
  • Peper
  • zout

Instructies

  • Snij de uien in dunne ringen.
  • Snij de venkelknollen horizontaal in dunne plakken. Bewaar het groen.
  • Verwarm de olijfolie bij middelhoge temperatuur in een koekenpan. Bak daarin de uien en de venkel ongeveer 25 minuten tot deze laatste bijna is gekaramelizeerd.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe, verhoog de temperatuur en voeg de wijn toe. Laat de alcohol in ongeveer 1 minuut verdampen en voeg dan de tomaten toe. Meng goed. Breek de tomaten. Voeg het venkelgroen en de olijven toe. Bak nog ongeveer 15 minuten tot de saus een romige consistentie heeft.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 102kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 3g | Vet: 3g
5 van 3 stemmen