Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Provençaalse saus
Recept voor het bereiden van Provençaalse saus
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang:
Saus en Dressing
Keuken:
Frans
Porties:
8
personen
Calorieën:
138
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
1
grote ajuin
4
geperste knoflookteentjes
1
rode paprika
1
gele paprika
1
groene paprika
1
courgette
800
gram
tomatenblokjes uit blik
250
gram
champignons
2
glazen
droge witte wijn
4
el
olijfolie
tijm
basilicum
Provençaalse kruiden
Laurierblad
peterselie
Peper
zout
Instructies
Voorbereiding
We schillen de courgette en schillen de paprika's. We ontdoen de paprika's ook van de zaadlijsten.
We snijden de ajuin, de paprika's en courgette in kleine stukjes en persen de teentjes look.
In een grote pan fruiten we de ajuin en paprika's gedurende enkele minuten en voegen de stukjes courgette, de look en tomaten toe.
We kruiden bij met een laurierblad, peper, zout, tijm, basilicum en Provençaalse kruiden en voegen tot slot de witte wijn toe.
We laten op een zacht vuurtje nog een uur tot anderhalf uur pruttelen.
Tien minuten voor het einde voegen we de in schijfjes gesneden champignons toe.
Afwerking
Verwarm de saus. Wanneer de saus warm is, strooi er de versnipperde peterselie door.
Notities
Je kunt de saus pikant(er) maken door toevoeging van tabasco, chilisaus of samba.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
138
kcal
|
Koolhydraten:
9
g
|
Eiwit:
3
g
|
Vet:
8
g
3.95
van
37
stemmen