Provençaalse saus
Recept afdrukken

Provençaalse saus

Recept voor het bereiden van Provençaalse saus
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans
Porties: 8 personen
Calorieën: 138kcal
Auteur: Patrick Delhaye

Ingrediënten

  • 1 grote ajuin
  • 4 geperste knoflookteentjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 250 gram champignons
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • tijm
  • basilicum
  • Provençaalse kruiden
  • Laurierblad
  • peterselie
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • We schillen de courgette en schillen de paprika's. We ontdoen de paprika's ook van de zaadlijsten.
  • We snijden de ajuin, de paprika's en courgette in kleine stukjes en persen de teentjes look.
  • In een grote pan fruiten we de ajuin en paprika's gedurende enkele minuten en voegen de stukjes courgette, de look en tomaten toe.
  • We kruiden bij met een laurierblad, peper, zout, tijm, basilicum en Provençaalse kruiden en voegen tot slot de witte wijn toe.
  • We laten op een zacht vuurtje nog een uur tot anderhalf uur pruttelen.
  • Tien minuten voor het einde voegen we de in schijfjes gesneden champignons toe.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Notities

Je kunt de saus pikant(er) maken door toevoeging van tabasco, chilisaus of samba.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 8g
4.5 van 2 stemmen