Ga terug
+ servings

Provençaalse saus

Recept voor het bereiden van Provençaalse saus
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans
Porties: 8 personen
Calorieën: 138kcal

Ingrediënten

  • 1 grote ajuin
  • 4 geperste knoflookteentjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 250 gram champignons
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • tijm
  • basilicum
  • Provençaalse kruiden
  • Laurierblad
  • peterselie
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • We schillen de courgette en schillen de paprika's. We ontdoen de paprika's ook van de zaadlijsten.
  • We snijden de ajuin, de paprika's en courgette in kleine stukjes en persen de teentjes look.
  • In een grote pan fruiten we de ajuin en paprika's gedurende enkele minuten en voegen de stukjes courgette, de look en tomaten toe.
  • We kruiden bij met een laurierblad, peper, zout, tijm, basilicum en Provençaalse kruiden en voegen tot slot de witte wijn toe.
  • We laten op een zacht vuurtje nog een uur tot anderhalf uur pruttelen.
  • Tien minuten voor het einde voegen we de in schijfjes gesneden champignons toe.

Afwerking

  • Verwarm de saus. Wanneer de saus warm is, strooi er de versnipperde peterselie door.

Notities

Je kunt de saus pikant(er) maken door toevoeging van tabasco, chilisaus of samba.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 8g
3.95 van 37 stemmen