Vet de bodem van 6 ramekins (stenen potjes) van 15 cl in met wat boter.
Snij uit bakpapier 6 cirkels en bedek daarmee de bodem van de ramekins.
Beboter genereus de papieren bodems en de zijkanten van de ramekins.
Doe dan de broodkruimels in de vormpjes zodat ze de bodem en zijkanten bedekken en schud de overtollige kruimels uit de vormpjes.
Smelt de overgebleven boter.
Vul de ramekins voor de helft met de wortelpuree. Strijk af met de onderkant van een natgemaakt koffielepeltje.
Vul verder op met de aardappelpuree en maak het oppervlak ook nu vlak met de onderkant van een natgemaakt koffielepeltje.
Bestrooi de vormpjes met de overgebleven broodkruimels en giet er wat van de gesmolten boter over.
Verwarm de oven voor tot 190°.
Plaats de ramekins in een ovenschotel en vul die tot 2/3 van de rand met kokend water.
Plaats de vormpjes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door een tandestokertje in de puree te steken: Het houtje moet er droog uit komen.
Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten.
Ga met een puntig mes rond de randen en draai dan de vorm snel om op een bord. Schud een beetje om de vormpjes van de purees te halen. Verwijder het papiertje !