Ga terug
+ servings

Witte Chocoladeijs

Recept voor het maken van Witte Chocoladeijs
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 442kcal

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 300 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade

Instructies

  • Snij de vanillestok in twee. Doe die in een kom bij 400 ml melk en de helft van de suiker en laat dit koken.
  • Haal het merg uit de stokken en doe het merg bij het melkmengsel.
  • Klop de andere helft van de suiker met de eierdooiers tot dit mengsel enigszins wit ziet.
  • Als de melk kookt: Giet VAN het VUUR AF de melk bij het eier-suikermengsel.
  • Doe dan dit mengsel in een kom, zet op het vuur en roer a la nappe. Dit mengsel mag zeker NIET meer koken. (Idiaal wordt een temperatuur van 81 graden bereikt)
  • Doe de chocolade bij de resterende 100 ml melk een laat op een zacht vuurtje smelten.
  • Doe het chocolademengsel bij de melk en laat afkoelen in bak met koud (ijs)water.
  • Wanneer het mengsel afgekoeld is, roer dan de half opgeklopte slagroom erdoor. Draai het ijs af in een ijsmachine.

Uitrusting

Ijsmachine

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 442kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 19g | Vet: 48g
3.77 van 38 stemmen