Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Peer Belle Hélène
Recept voor het bereiden van Peer Belle Hélène
Passieve Tijd
1
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Frans
Porties:
4
personen
Calorieën:
516
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
0,5
liter
vanille-ijs
2
peren
100
gram
suiker
100
gram
donkere chocolade
10
cl
room
20
gram
boter
pistachenoten
1
citroen
10
cl
witte wijn
enkele
muntblaadjes
Instructies
Voorbereiding
De peren schillen en halveren. Het klokhuis verwijderen.
Een gecorceerde siroop maken door de suiker bij de witte wijn te doen. Een beetje citroensap erbij.
De peren pocheren in de siroop.
Peren laten afkoelen.
Afwerking
Chocolade en room smelten (in bain-marie).
Boter er bij doen en goed roeren.
Op een warm bord de chocoladespiegel gieten.
Peer in waaiervorm snijden en op chocolade plaatsen. Beetje suiker op peer doen.
Bovenaan een bol ijsroom plaatsen.
Notities
Eventueel nog wat pistachenoten over de saus verdelen.
Eventueel nog slagroom op het ijs plaatsen.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
516
kcal
|
Koolhydraten:
33
g
|
Eiwit:
2
g
|
Vet:
18
g
5
van
2
stemmen