Ga terug
+ servings

Panna Cotta Con Vincotto

Recept voor het bereiden van Panna Cotta Con Vincotto
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 184kcal

Ingrediënten

Voor de panna Cotta

  • 25 cl room
  • 2 blaadjes gelatine
  • vincotto

Voor de Vincotta

  • 75 cl rode wijn
  • 450 gram suiker
  • 8 zwarte peperkorrels
  • 1 kaneelstok

Instructies

Voor de vincotto

  • Combineer alle ingrediënten in een steelpan, plaats ze op hoog vuur en breng ze aan de kook. Roer ondertussen om de suiker op te lossen.
  • Zet het vuur zachter tot middelhoog en laat het mengsel krachtig sudderen tot het ongeveer gehalveerd is en verdikt is tot de consistentie van dunne siroop. Dit neemt ongeveer 35 tot 40 minuten in beslag.
  • Zeef het mengsel door een fijnmazige zeef en breng het over in een luchtdichte verpakking en bewaar het in de koelkastkast voor maximaal 1 maand.

Voorbereiding

  • Kook de room
  • Doe in koud water geweekte blaadjes gelatine erbij
  • Laat afkoelen

Afwerking

  • Stort de afgekoelde pudding in een bord.
  • Doe druppeltjes van de vincotto op de bovenkant en de zijkant van de panna cotta.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 184kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 5g | Vet: 19g
5 van 2 stemmen