Ga terug
+ servings

Eendenborstfilet met Borlottibonen in ananassaus

Recept voor het bereiden van Eendenborstfilet met Borlottibonen in Ananassaus
Passieve Tijd12 uur
Totale tijd13 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 480kcal

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 250 gram borlottibonen grote wittte bonen
  • 5 gram gember in julienne gesneden
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 3 el witte azijn
  • 1 el maizena
  • 1 ananas
  • 200 gram confituur van bittere sinaasappelen in Delhaize: Nostalgie: sinaasappels van Sevilla

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de bonen in een ruime kom met koud water en laat minstens 12 uur weken. kook die vervolgens in gezouten water tot ze gaar zijn en pel ze dan (eventueel).
  • Met een dunschiller de citroen en sinaasappel dun schillen en in hele dunne reepjes snijden. Deze zestes twee keer blancheren.
  • Maak de ananas schoon: schillen en harde middelste deel eruit halen. Doe het vruchtvlees in de mixer en haal vervolgens door een zeef. Zet dit in een pan op het vuur en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de azijn en de confituur toe. Binden met de maizena en als laatste zestes en gember bijvoegen.
  • Verwijder het vel van de eendenborsten en snij dit in dobbelsteentjes. Bestrooi de eendenborstfilets met peper en zout. Doe de helft van de dobbelsteentjes vet in een pan en bak uit. Verwijder de krokante stukjes vet en bak de eendenborsten aan: 4 minuten aan elke kant. Bewaar de filets in een ovenschotel.

Afwerking

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats de eendenborst in de oven gedurende 10 minuten.
  • Laat een 3-tal minuten rusten alvorens in waaiervorm aan te snijden.
  • Voeg ondertussen de bonen toe aan de saus en warm op.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 480kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwit: 26g | Vet: 15g
5 van 2 stemmen