200gramconfituur van bittere sinaasappelenin Delhaize: Nostalgie: sinaasappels van Sevilla
Instructies
Voorbereiding
Doe de bonen in een ruime kom met koud water en laat minstens 12 uur weken. kook die vervolgens in gezouten water tot ze gaar zijn en pel ze dan (eventueel).
Met een dunschiller de citroen en sinaasappel dun schillen en in hele dunne reepjes snijden. Deze zestes twee keer blancheren.
Maak de ananas schoon: schillen en harde middelste deel eruit halen. Doe het vruchtvlees in de mixer en haal vervolgens door een zeef. Zet dit in een pan op het vuur en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de azijn en de confituur toe. Binden met de maizena en als laatste zestes en gember bijvoegen.
Verwijder het vel van de eendenborsten en snij dit in dobbelsteentjes. Bestrooi de eendenborstfilets met peper en zout. Doe de helft van de dobbelsteentjes vet in een pan en bak uit. Verwijder de krokante stukjes vet en bak de eendenborsten aan: 4 minuten aan elke kant. Bewaar de filets in een ovenschotel.
Afwerking
Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats de eendenborst in de oven gedurende 10 minuten.
Laat een 3-tal minuten rusten alvorens in waaiervorm aan te snijden.
Voeg ondertussen de bonen toe aan de saus en warm op.