Ga terug
+ servings

Langzaam Gegaarde Chili con Carne Met Aardappelen

Bericht voor het bereiden van Langzaam Gegaarde Chili con Carne Met Aardappelen in een slowcooker
Passieve Tijd7 uur
Totale tijd8 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Tex-Mex
Trefwoord: Tex-Mex
Porties: 6 personen
Calorieën: 649kcal

Ingrediënten

  • 750 gram gehakt
  • 250 gram magere spekblokjes
  • 2 flinke uien in plakjes
  • 250 gram champignons in vieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika in plakjes
  • 1 kg aardappelen in stukjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 20 gram tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • 1 scheut olijfolie
  • 800 gram kidneybonen uit blik uitgelekt

Kruiden

  • 2 theelepels Chilipoeder
  • 1 flinke theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 laurierblaadje
  • Peper
  • zout

Instructies

  • Snij alle groenten.
  • Bak het spek zachtjes uit met een scheut olijfolie,bak het gehakt even kort rul mee met het spek, strooi hierover de bloem en laat het even meebakken.
  • Vermeng in een pannetje het sap van de tomaten, de tomatenpuree en alle kruiden. Laat dit even met het water warm worden. Voeg ook de wijn toe en kook de alcohol weg.
  • Doe alles (de groenten rauw) in de slowcooker en vermeng het voorzichtig met een houten lepel. Ook de warme vloeistof!
  • Doe de deksel erop en laat het minimaal 7 uur op stand laag staan. Doe er 1 1/2 uur voordat je gaat eten de bonen doorheen en laat deze meewarmen.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 649kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 43g | Vet: 24g
5 van 3 stemmen