Ga terug
+ servings

Venkelworstjes met gebakken Aardappelen

Recept voor het bereiden van Venkelworstjes met gebakken Aardappelen
Passieve tijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

Ingrediënten

  • 450 gram Italiaanse worstjes met venkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
  • 750 gram kleine vastkokende aardappelen geschild en in vieren gesneden
  • 0,5 citroen: zeste en sap
  • 4 laurierbladen
  • 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper

Instructies

Voorbereiding

  • Doe één eetlepel olie in een kom en bak daarin de worstjes mooi bruin aan. Doe de worstjes dan uit de pan;
  • Doe de ui en knoflook in de kom, doe nog één eetlepel olie in de pan en bak tot de ui lichtjes gekleurd is.
  • Doe de aardappels in de kom, evenals de aangebakken worstjes, de citroenzeste en -sap, de laurierbladen de helft van de peterselie, 1/2 koffielepel zout en wat zwarte peper.
  • Doe de rest van de olie in de pan, evenals 12 cl water

Afwerking

  • Doe een deksel op de pan en zet ongeveer 40 minuten in een aan 180 graden voorverwarmde oven of tot de aardappelen zacht zijn;
  • Verwijder de citroenzeste en doe de rest van de peterselie erbij.

Uitrusting

Creuset
Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 23g | Vet: 37g
4.50 van 2 stemmen