Ga terug
+ servings

Kip Tandoori

Recept voor het bereiden van Kip Tandoori
Passieve Tijd1 dag
Totale tijd1 dag 1 uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 4 personen
Calorieën: 380kcal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets zonder vel
  • 1 grote koffielepel Tandoori Masala kruiden
  • 300 gram natuuryoghurt
  • 100 gram tomatenblokjes

Instructies

Voorbereiding

  • Maak twee tot drie diepe insnijdingen in iedere filet.
  • Meng het poeder met de yogurt in een kom en doe er dan de kipfilets bij. Roer goed dooreen en dek af.
  • Laat 24 uur in de koelkast marineren

Afwerking

  • Haal de filets uit de youghurt en verwijder de marinade.
  • Wikkel iedere filet in aluminiumfolie en bak 30 minuten in een oven aan 190 graden.
  • Haal de filets uit de folie en bak nog even aan in een warme grillpan tot de filets mooi gekleurd zijn.
  • Meng de marinade aan met wat tomatenblokjes, warm even op en serveer die over de kipfilets.

Uitrusting

Oven met grill

Notities

Een alternatief voor het bakken in de oven is om de kipfilets gedurende 3 minuten te bakken op de hoogste stand in een dubbelzijdige contactgrill. (Dit vervangt punt 2 en 3 uit de afwerking)

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 380kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 65g | Vet: 10g
4.50 van 4 stemmen