Ga terug
+ servings

Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt

Recept voor het bereiden van Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt
Passieve Tijd20 uur
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Calorieën: 878kcal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • 250 gram lamsgehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 60 ml Yoghurt
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peterselie
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Kook de courgettes in hun geheel in gezouten water gedurende 5 minuten; Snij de top eraf, schil eventueel, halveer en verwijder de pitten.
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes; Hak de peterselie fijn en rasp de kaas. Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.
  • Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Doe dan het gehakt erbij en laat rul bakken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de tomatenpuree, de peterselie, de tomaten, de yoghurt en 2/3 van de kaas toe.
  • Werk af met peper en zout naar smaak.
  • Vul de courgettes en plaats in een ovenschaal. Strooi de overgebleven kaas erover.

Afwerking

  • Verwarm de courgettes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 878kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 76g | Vet: 55g
4.50 van 2 stemmen