Gedroogde Tomaten
Recept voor het drogen van tomaten in de oven
Passieve Tijd7 uur uur
Totale tijd8 uur uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 10 personen
Calorieën: 3kcal
- tomaten
- olijfolie
- tijm
- rozemarijn
- knoflook ongepeld, grof gesneden
- laurier verkruimeld
- Peper
Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de diepvriezer voor tomatenvinaigrette, saus of fond).
Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm, rozemarijn, laurier en knoflook over.
Leg de tomaten op de bakplaat met de bolle kant naar boven.
Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook. laurier en rozemarijn.
Sprenkel er olijfolie er over en laat ze ca. 7 uur drogen in een oven van 90 graden, zo mogelijk ovendeur op een kleine kier.
Serving: 1stuk | Calorieën: 3kcal | Koolhydraten: 1g