Ga terug
+ servings

Gedroogde Tomaten

Recept voor het drogen van tomaten in de oven
Passieve Tijd7 uur
Totale tijd8 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 10 personen
Calorieën: 3kcal

Ingrediënten

  • tomaten
  • olijfolie
  • tijm
  • rozemarijn
  • knoflook ongepeld, grof gesneden
  • laurier verkruimeld
  • Peper

Instructies

  • Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de diepvriezer voor tomatenvinaigrette, saus of fond).
  • Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm, rozemarijn, laurier en knoflook over.
  • Leg de tomaten op de bakplaat met de bolle kant naar boven.
  • Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook. laurier en rozemarijn.
  • Sprenkel er olijfolie er over en laat ze ca. 7 uur drogen in een oven van 90 graden, zo mogelijk ovendeur op een kleine kier.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1stuk | Calorieën: 3kcal | Koolhydraten: 1g
4.50 van 2 stemmen