Prepareer het warmwaterbad: Zet kom en daarop een schotel in een warmwaterbad en verwarm het warmwaterbad tot 87,5 graden. Zorg dat de potjes tot 2/3 onderstaan.
Doe de eierdooiers en de suiker in een grote tas en klop wit.
Breek de chocolade in stukjes
Meng de room en de chocolade in een steelpan en verwarm tot de chocolade gesmolten is.
Doe de room nu bij de suiker en meng goed.
Doe het mengsel in 6 ramequins (met 10 cl inhoud) en bedek met plasticfolie. Doe elastiekje rond de potjes
Plaats de potjes in het warmwaterbad en laat 75 (+- 15) minuten in het bad.
Koel af in ijswater en laat minstens 2 tot 3 uur afkoelen in frigo. Nog beter is om het het mengsel een nacht in de frigo te laten.
Afwerking
Verdeel de suiker egaal over de potjes.
Smelt de suiker met een vlammenbrander door de brander continue te bewegen tot de suiker gesmolten is en bruin ziet met blaasjes.
Bij gebrek aan warmwaterbad (sousvide) kan het gerecht ook in de oven bereid in een bain marie aan 150 graden gedurende 30 minuten. Dek in dat geval af met alminiumfolie.