Ga terug
+ servings

Aardappelen in eendenvet

Met eendenvet: Een sublieme manier om aardappelen te bereiden.
Passieve tijd15 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Porties: 6 personen
Calorieën: 168kcal

Ingrediënten

  • 1 kg kleine aardappelen bvb Rattes
  • eendenvet bvb van eendeborst
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Was de aardappelen.
  • Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook.
  • Laat koken tot beetgaar (ongeveer 15 minuten) en giet onmiddellijk af.
  • Laat koud water erop lopen en pel de aardappelen.
  • Laat koud worden.

Afwerking

  • Doe kant en klaar gekocht eendenvet in pan en verwarm. Indien vet van eendenborst gebruikt wordt, snij dit in kleine stukjes, bak aan tot voor de helft gesmolten en doe dan de resterende blokjes uit de pan.
  • Bak een 10 tal minuten op halfzacht vuurtje.
  • Bestrooi vlak voor het opdienen met zout.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 168kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 3g | Vet: 4g
5 van 10 stemmen