Aardappelpuree
Aardappelen op zijn smeuïgst, puree dus.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Aardappelpuree
Porties: 10 personen
Calorieën: 232kcal
- 2,5 kg bloemige aardappelen
- 2,5 dl volle melk
- 40 gram boter
- nootmuskaat
- Peper
- zout
Afwerking
Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook.
Laat koken tot beetgaar (ongeveer 20 minuten) en giet onmiddellijk af.
Zet weer op het vuur en laat goed drogen.
Draai de aardappelen door een passe-vite (of stamp ze fijn).
Breng ondertussen de melk aan de kook met de boter.
Roer de melk door de puree en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Calorieën: 232kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 6g | Vet: 4g