Ga terug
+ servings

Aardappelpuree

Aardappelen op zijn smeuïgst, puree dus.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Aardappelpuree
Porties: 10 personen
Calorieën: 232kcal

Ingrediënten

  • 2,5 kg bloemige aardappelen
  • 2,5 dl volle melk
  • 40 gram boter
  • nootmuskaat
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

Afwerking

  • Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook.
  • Laat koken tot beetgaar (ongeveer 20 minuten) en giet onmiddellijk af.
  • Zet weer op het vuur en laat goed drogen.
  • Draai de aardappelen door een passe-vite (of stamp ze fijn).
  • Breng ondertussen de melk aan de kook met de boter.
  • Roer de melk door de puree en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 232kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 6g | Vet: 4g
4.75 van 4 stemmen