Ga terug
+ servings

Selderijpuree

Puree van selder
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 87kcal

Ingrediënten

  • 0,5 selderijknol in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el slagroom
  • 20 gram boter (facultatief)

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Doe de selderij in een ovenschaal met een half wijnglas water, een snufje zout en de olijfolie, knoflook en rozemarijn.
  • Sluit de schaal met folie en zet 30 minuten in de oven tot de selder gaar is.
  • Doe alles uit de ovenschotel en de room in een foodprocessor en pureer glad terwijl de puree nog warm is. Zeef eventueel.

Afwerking

  • Verwarm de puree. Roer er dan eventueel de boter door.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 87kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vet: 6g
5 van 1 stem