Ga terug
+ servings

Portugese Tomatensoep

Tomatensoep die een beetje beter is
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 6 porties
Calorieën: 128kcal

Ingrediënten

  • 60 gram ui
  • 2 witten van prei
  • 2 stengels witte selder
  • 2 wortels
  • 800 gram tomaten uit blik
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 500 gram aardappelen
  • 2 liter blanke fonds
  • 1 klontje boter
  • 1 bouquet garnie
  • 2 tomaten

Instructies

Voorbereiding

  • Maak de groenten schoon : Snij preiwit in lengte in twee, was en snij in stukjes van 2 cm. Eminceer de ui. Was de wortels, snij in lengte in 4 en in stukjes 2 cm. Selder in stukjes 2 cm. Snij de aardappelen in stukjes van 1,5 cm
  • Stoof ui, selder, prei en wortel in boter (met deksel, niet kleuren)
  • Voeg de tomatenpuree toe en sueer verder.
  • Voeg blanke fonds toe en voeg ook de bouquet garnie toe.
  • Voeg de aardappelen en de tomaten uit blik toe en breng op kookpunt.
  • Frémir (zonder deksel) gedurende 30 minuten.
  • Emondeer ondertussen de verse tomaten en Concasseer. Snij in heel kleine stukjes voor de garnering.
  • Mixen, kruiden en dan door de zeef halen. Nogmaals laten opkoken en eventueel schuim afschuimen.

Afwerking

  • Schep de soep in borden en voeg de tomatenstukjes toe.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 128kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 6g | Vet: 1g
5 van 1 stem